Geschiedenis

1990

Opgericht door Joost Desmet en Bart & Peter Sobry, focust DESOTEC actieve kool zich oorspronkelijk op het ontwerpen en bouwen van installaties voor waterzuivering en slibverwerking.

1995

DESOTEC actieve kool specialiseert zich in actieve kool met de nadruk op zuivering van vloeistoffen en gassen voor milieutoepassingen. DESOTEC start met de ontwikkeling en het aanbod van op maat gemaakte, vaste en mobiele actieve koolfilters waar gebruiksgemak centraal staat. De mobiele AIRCON® adsorptiesystemen zijn ontworpen voor de zuivering van gassen met behulp van de AIRPEL®-producten, terwijl de MOBICON® mobiele filters instaan voor het zuiveren van vloeistoffen dankzij het ORGANOSORB®-productengamma. Vandaag bezit DESOTEC actieve kool de grootste vloot mobiele actieve koolfilters in gans Europa.

1998

DESOTEC actieve kool ontwikkelt OXYCON®, een hybride actieve kool technologie waarbij de filters belucht worden. Met deze innovatieve technologie wordt DESOTEC actieve kool genomineerd voor de Filtration and Separation Product Achievement Award.

2003

DESOTEC actieve kool start de constructie van haar eigen milieuvriendelijke reactiveringsoven voor het recycleren van gebruikte actieve kool, door middel van thermische reactivatie. Deze reactiveringsoven, die gespecialiseerd is in (uitlaat)gasbehandeling is uniek in Europa!

2006

DESOTEC actieve kool bouwt een nieuwe fabriek met meer dan 5.000m² aan opslagplaats, een speciale zone voor de behandeling van actieve kool en een volledig nieuw kantoorgebouw.Daarnaast wordt DESOTEC POLSKA opgericht met productie- en kantoorfaciliteiten in Gdynia (nabij Gdansk).

2009

DESOTEC actieve kool breidt uit met een tweede reactiveringsoven. Maar dat is nog niet alles… Verdere investeringen worden gedaan voor de expansie van de vloot mobiele filters, de behandeling van biogas en een speciaal ontworpen vrachtwagen voor de uitwisseling van actieve kool voor vaste en mobiele filters.

2011

Vooraanstaand Noord-Europees kapitaalpartner AAC Capital Partners verwerft een meerderheidsbelang in DESOTEC actieve kool, terwijl de oprichters een significante minderheidsparticipatie blijven behouden.

2012

DESOTEC POLSKA opent een nieuw servicecentrum in Gdansk met een nieuw magazijn, atelier en nieuwe kantoren.

2012

DESOTEC actieve kool ontwikkelt en patenteert ’s werelds grootste mobiel luchtfiltratiesysteem. Dit innovatieve filtratiesysteem is samengesteld uit een vast AIRCONNECT®-gedeelte, waar de AIRCON® V-XL geïnstalleerd is. Dit vast gedeelte staat in direct contact met het gas dat gefilterd moet worden, waardoor er dus geen ingewikkelde, flexibele verbindingen tussen filter en gasuitstoot moeten geplaatst worden. Het AIRCONNECT®-systeem van de AIRCON® V-XL heeft een revolutionair design en is effectief het allereerste klik-en-start filtratiesysteem gebaseerd op actieve kool voor gasstromen tot 55.000m³/u per unit.

2013

DESOTEC actieve kool breidt opnieuw uit met een nieuw servicecentrum in de Spaanse havenstad Tarragona. DESOTEC IBERICA heeft nieuwe kantoren, een magazijn van 1.100m² en nog extra outdoor opslagcapaciteit ter grootte van 1.200m².

2015

CEO Mario Hertegonne ontwikkelt en implementeert samen met het management team een pan-Europese strategie voor de uitrol van DESOTEC's leidende positie, in de oplossingen voor zuivering met mobiele actieve kool filters, in 5 marktsegmenten: Luchtemissie, Biogas, Chemicaliën, Sanering en Afvalwater.

2015

DESOTEC opent zijn tweede distributiecentrum en zijn derde reactivatieoven in Roeselare.

2016

DESOTEC verdubbelt zijn capaciteit in zijn technische dienst in Izegem.

2017

Het Zweedse investeringsfonds EQT koopt Desotec over van de vorige investeerder AAC en de oprichters.
Het huidige management rond de CEO Mario Hertegonne investeert mee in de overnameconstructie.
EQT zal Desotec ondersteunen bij de verdere groei en ontwikkeling, door internationale uitbreiding van de commerciële organisatie en investeringen in reactivatie capaciteit en mobiele filtervloot.

Op zoek naar de juiste oplossing?
.bean-call-to-action